22.09.2016 — 09:42

У Новоушицькому районі проведено семінар-тренінг для громадських організацій щодо залучення грантових коштів для реалізації проблем громади

Сьогодні координатор Хмельницького обласного підрозділу впровадження Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду – ІІІ» В’ячеслав Третяк за участю голови районної ради Олександра Проциша та першого заступника голови райдержадміністрації Петра Мазура провів зустріч із директорами шкіл району, учителями, представниками районних громадських організацій.

На початку зустрічі В’ячеслав Третяк оголосив про проведення конкурсу навчальних матеріалів серед вчителів по енергоефективності та ефективному використанню відновлювальної енергії в Новоушицькому районі.

dsc03575

Конкурс проводиться в трьох номінаціях: урок/факультативне заняття з енергоефективності та енергоощадності, інформування суспільства/ пропаганда енергоефективності, практичний досвід енергозбереження в навчальному закладі, вдома, на рівні населеного пункту. Члени журі визначать 9 переможців конкурсу: по 3 переможці (1, 2, 3 місце) у кожній із номінацій. Переможці конкурсу будуть нагороджені призами, які надаються Проектом ЄС/ПРООН «МРГ – ІІІ».

Другою частиною зустрічі був тренінг для громадських організацій району та громадських організацій-учасників третьої фази Проекту ЄС/ПРООН “Місцевий розвиток орієнтований на громаду”.на тему «Підтримка життєздатності громадських організацій шляхом пошуку та залучення грантових коштів для реалізації актуальних проблем громади».

В. Третяк ознайомив учасників тренінгу з процесом оформлення заявки та основними вимогами щодо написання проектів. Також він надав інформацію щодо пошуку міжнародних фондів, які можуть надати гранти і співпрацюють з громадськими організаціями.

На завершення тренінгу В.Третяк зазначив на необхідності набуття практичного досвіду громадськими організаціями від участі у таких програмах для формування свого позитивного іміджу, що дозволить у майбутньому отримати конкурентні переваги при здобутті того чи іншого гранту.