22.09.2016 — 14:28

Голова Уряду вимагає створити сприятливі умови для об’єднання всіх бажаючих громад

Необхідно забезпечити усі умови для якнайшвидшого об’єднання територіальних громад в Україні. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у четвер.

“Треба дати можливість команді громад, які хочуть об’єднатися для того, щоб бути успішними, зробити це у якомога стислий термін”, – наголосив Володимир Гройсман.

%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d1%8b%d0%b5-%d1%84%d0%b0%d0%b9%d0%bb%d1%8b

“Ми вже сьогодні маємо охочих на продовження процесу об’єднання територіальних громад. Сотні громад сьогодні очікують таких рішень”, – заявив він, анонсуючи розгляд Кабінетом Міністрів питання про виділення коштів на фінансування виборів у таких громадах.

Прем’єр-міністр також зауважив, що Уряд зберігає повноцінну систему фінансової децентралізації у проекті бюджету на 2017 рік.

“Я хотів би підкреслити, що ця реформа є надзвичайно важлива, ключова, коли громади отримують можливості, фінанси, повноваження на розвиток своїх територій, коли в містах, селах, районах, областях будуються дороги, школи, садочки, інша інфраструктура. Це все те, що ми зробили, як тільки почалася сама децентралізація”, – заявив Володимир Гройсман.

Голова Уряду зазначив, що протягом 2014-2016 років у країні відбувалася активна фаза початку реформи з децентралізації влади. Він зауважив, що був ініціатором цієї реформи.

“Я пишаюся тим, що у 2014 році безпосередньо очолив цей процес і спільно зі своєю командою ми розпочали реформу, яку потрібно було зробити від початку незалежності. Сьогодні ми мали би зовсім інший рівень і економіки, і нашої міці як європейської держави”, – зазначив він.

Прем’єр-міністр нагадав, що минулого тижня здійснено ще один “крок вперед” у децентралізації – розпочато новий проект, що передбачає виділення Європейським Союзом 100 млн євро, що будуть направлені на провадження реформи, підвищення інституційної спроможності та підтримку інших інфраструктурних проектів.