01.02.2022 — 09:14

Відбулось чергове засідання обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої поширенням коронавірусної хвороби  COVID-19

31 січня під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Тюріна відбулось чергове засідання обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. Під час засідання проаналізовано стан захворюваності жителів області, проходження вакцинальної кампанії та заходи з  контролю за дотриманням правил безпеки під час пандемії.

Зазначимо, що Хмельницька область наразі перебуває у помаранчевій зоні епідеміологічної небезпеки, проте динаміка захворюваності жителів області значно зросла, перевищено 4 із 6 індикативних показників, що наближає Хмельниччину до червоної зони: рівень захворюваності складає 1334 випадки на 100 тисяч населення, базовий рівень 75; коефіцієнт виявлення випадків інфікування – 28,6%, базовий рівень до 20%; рівень госпіталізації 74,2 на 100 тисяч населення, базовий рівень до 60; динаміка росту захворюваності 52,1%, базовий рівень до 50%.

За тиждень, що минув, в області рівень захворюваності зріс в 2 рази, на COVID-19  захворіло 9911 жителів, з них 799 дітей. Захворюваність дітей складає 17% від загальної кількості захворілих за тиждень, що є найвищим показником за весь час епідемії і в 2,5 рази більше, ніж за попередній період. Найбільша завантаженість за весь час пандемії в обласній лабораторії (ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”), за добу досліджується більше 4150 зразків, з яких майже 60% позитивні на COVID-19.

Перший заступник голови ОДА підкреслив, що статистичні дослідження доводять ефективність вакцинальної кампанії в області, адже серед 899,9 тисяч вакцинованих подолян на сьогодні “ковідом” перехворіло  17%, з них 0,1% потребували госпіталізації.

Поряд з цим, через високий рівень захворюваності та велику контагіозність коронавірусної інфекції COVID-19 прийнято рішення звернути увагу керівників підприємств, установ та організацій області на те, щоб вжити заходи для переведення на дистанційну роботу максимальної кількості працівників. Також рекомендовано усім жителям Хмельниччини обмежити спілкування, обов’язково дотримуватись правил епідемічної безпеки, використовувати засоби індивідуального захисту, уникати великих скупчень людей.