26.01.2016 — 11:06

У Шепетівському районі привітали із 100–річчям ветерана війни

 

DSC00127

25 січня 2016 року соту зиму життя зустрів ветеран війни Джига Данило Сидорович, мешканець села Судилків Шепетівського району.

Привітати ювіляра приїхали голова Шепетівської райдержадміністрації В’ячеслав Петров, заступник голови районної ради Артур Мовсісян, помічник народного депутата України Романа Мацали – Ірина Топчій, сільський голова Тетяна Котик, начальник локомотивного депо станції Шепетівка Євген Шмигун, голова профкому працівників локомотивного депо Ніна Григорчук та голова районної громадської організації «Ветеран Шепетівщини» Олександр Лукашенко.

Справжня повага та гордість переповнювали присутніх, бо перед ними людина, яка захистила Батьківщину від фашистської навали, яка виборювала мир для рідної країни. Гості висловили Данилу Сидоровичу щирі привітання від імені обласної та районної влад, колег по роботі, де в свій час він працював, передали Грамоти та вручили цінні подарунки.

У своєму привітанні голова адміністрації В’ячеслав Петров зазначив, що прожиті роки можуть слугувати прикладом жертовного служіння народові, своїй землі, нашій матері – Україні. «Переживши дві світові війни, повоєнні лихоліття, часи поневірянь і неймовірного більшовицького терору, Ви є яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню. Прийміть слова глибокої шани та поваги Вашій мужності та самовідданій праці. Щиро бажаю Вам міцного здоров’я, благополуччя, підтримки і уваги близьких людей. Дай Вам Бог на землі ще багато світлих днів і щасливих років, – сказав очільник району.DSC00138

В свою чергу Данило Сидорович висловив щиру вдячність присутнім за теплі слова і привітання в його адресу.

ДОВІДКОВО

Народився Джига Данило Сидорович 25 січня 1916 року у бідній, багатодітній сім’ї, в селі Судилків. В дитинстві залишився сиротою, виховувся старшими сестрами. Закінчив чотири класи Судилківської школи. Працював на цукровому заводі м.Шепетівка. Був призваний до лав радянської армії, звідти пішов на фронт, потрапив у полон. Після звільнення з полону приймав участь у відбудові м. Ленінград. Свій трудовий стаж продовжив на залізниці, де пропрацював до виходу на пенсію. Має статус інваліда війни І групи. Нагороджений Орденами Червоної Зірки, За Мужність, багатьма медалями.