04.02.2022 — 16:55

В ОДА обговорили превентивні заходи боротьби з браконьєрством на річці Дністер

Збереження біорізноманіття та природних багатств національного природного парку «Подільські Товтри» залежить від ефективності комунікації усіх уповноважених органів та злагодженості їх дій у боротьбі з порушниками. На цьому наголосив заступник голови ОДА Володимир Білик під час наради, присвяченої обговоренню плану превентивних заходів боротьби з браконьєрством по річці Дністер.

До розмови долучилися представники Департаменту природних ресурсів та екології ОДА, Національної поліції, Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, управління Державного агентства меліорації та рибного господарства в області, НПП «Подільські Товтри».

Учасники наради окреслили основні проблемні питання, які постають перед контролюючими та правоохоронними органами у ході здійснення повноважень щодо контролю за дотриманням природоохоронного законодавства, правил рибальства та експлуатації плавзасобів, протидії незаконному вилову риби та інших завдань. Окрім того, окрему увагу було приділено правовим аспектам міжвідомчої взаємодії.

За результатами наради напрацьовано декілька основних напрямків роботи, що сприятимуть координації зусиль уповноважених органів. Саме за цими напрямками після проведення оцінки технічних та ресурсних можливостей надалі будуть розроблятися спільні заходи, які дозволять більш ефективно боротися із порушниками, в тому числі в межах територій природно-заповідного фонду Хмельниччини.