23.02.2022 — 10:24

На Хмельниччині облаштовано понад 800 укриттів на випадок надзвичайної ситуації

Чи знаєте ви, що потрібно робити у разі надзвичайної ситуації? Ми підготували для вас добірку корисної інформації від управління з питань цивільного захисту населення ОДА. Найповніші інструкції ви зможете побачити на нашому вебсайті  у розділі “Абетка безпеки”.

Також інформуємо, що спільно з Головне управління ДСНС у Хмельницькій області була розроблена інтерактивна карта укриттів та споруд цивільного захисту, де можна знайти прихисток у разі військових дій чи інших надзвичайних ситуацій.

Перейшовши за посиланням, ви зможете деталізувати карту, натиснувши на прямокутник зі стрілкою у лівому верхньому куточку карти, якщо переглядаєте з комп’ютера, або потягнувши знизу вгору панель з назвою, якщо переглядаєте її з мобільного. Там можна поставити ✅, обираючи різні опції відображення. Завдяки меню ви побачите розташування не лише протирадіаційних укриттів та інших спеціалізованих споруд, а й найпростіших укриттів, якими можна скористатися у разі небезпеки. Окрім того, на карті позначенні укриття, які пристосовані до потреб маломобільних груп населення.

Також у розділі “Абетка безпека” за посиланням можна у форматі .pdf завантажити перелік усіх захисних споруд цивільного захисту розташованих на території Хмельницької області з адресами.

Наголошуємо: у будь-якій ситуації найперше потрібно зберігати спокій! Паніка – це наш найгірший ворог!