06.03.2022 — 16:11

На Хмельниччині розпочали збирати підписи під зверненням про закриття неба над Україною

Жителі Хмельниччини і переселенці, які прибули з областей, де йде війна з російським агресором, розпочали збір підписів під зверненням до країн-членів НАТО про закриття повітряного простору над нашою країною.

“Закрийте небо над Україною!, – з таким закликом звертаються люди до НАТО, – Почуйте нас! Російські ракети, бомби і снаряди руйнують наші міста та села, вбивають мирних жителів. Вам під силу це зупинити!”

Це звернення підтримала низка органів місцевого самоврядування Хмельниччини. Зокрема, вчора, з таким проханням звернулися до НАТО депутати Хмельницької обласної ради.

Варто зазначити, що з початком війни небо над Україною закрите для цивільної авіації. Проте агресор завдає удари з повітря по житлових районах, лікарнях, військових частинах, критичній інфраструктурі, об’єктах, які у разі руйнації можуть спричинити екологічну катастрофу не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Закриття неба дасть змогу військовим ефективно протидіяти атакам ворога та захистить мирних мешканців від підступних нападів.