08.03.2022 — 11:29

Сергій Гамалій про безпекову ситуацію в області станом на ранок 8 березня

Безпекова ситуація в області контрольована, ніч минула відносно спокійно. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій на ранковому брифінгу.

➡ 13 день війни. Ворог знову зробив спробу атакувати Хмельниччину, але наші ЗСУ тримають удар.

➡ Хмельниччина стала одним із логістичних центрів формування та відправки гуманітарних вантажів для постраждалих від війни регіонів. Зібрано понад 320 т допомоги, в тому числі отримано вантажі з Британії, Німеччини, Польщі, Ірландії.

➡ Зараз в області знайшли прихисток 49 тисяч переселенців, велика кількість проїхала через нашу територію транзитом. Усім надається допомога, харчування та житло.

➡ Діти переселенців безкоштовно можуть відвідати вистави Хмельницького обласного театру ляльок, усі дні, крім понеділка. Також майстер-класи та розважальні ігри для дітей проводить обласний краєзнавчий музей.

➡ Розглядається питання щодо відновлення навчального процесу на Хмельниччині. В області перебуває велика кількість вчителів з інших регіонів, які також можуть бути залучені до організації навчання в освітніх закладах.

➡ Велике спасибі всім мешканцям Хмельниччини, які долучилися до підтримки наших Збройних Сил, а також надають свої домівки та допомагають їжею та речами людям, які виїхали з регіонів, де ведуться бойові дії. Перемога – це наша спільна справа.