23.09.2016 — 14:24

Відбувся навчально-патріотичний зліт Хмельницької обласної ради учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів області

Відповідно до плану роботи Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді та плану роботи Ради учнівського самоврядування ПТНЗ Хмельницької області з 21 по 23 вересня 2016 року в ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей» відбувся зліт лідерів учнівського самоврядування професійно-технічних навчальних закладів Хмельницької області.

%d0%b38%d1%880%d0%b79

Задля формування конструктивного діалогу між дорослим та учнівською молоддю, подолання бар’єрів у спілкуванні та налагодження ефективної співпраці у великій різновіковій команді за мету зльоту було поставлено об’єднання роботи секцій лідерів учнівського самоврядування та заступників директорів з навчально-виховної роботи. Протягом трьох днів учасники спільно  працювали над командними завданнями, брали участь у тренінгах,  презентації флеш-мобу.

Програма зльоту, як і зазвичай, була досить насиченою та активною, передбачала спортивні змагання, квест, козацькі забави та розваги, презентацію власних творчих проектів, навчально-мотиваційні тренінги. З учнями працювали професійні тренери та методисти.

%d0%ba%d0%bd%d0%b5%d0%b3

Під час заходу не ординарно презентував свою роботу учнівський актив ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей», також під керівництвом Коцур Ж.М. заступника директора з навчально-виховної роботи було організовано низку креативних заходів, зокрема флеш-моб задля привернення уваги меценатів до реконструкції старовинного маєтку, який знаходиться на території навчального закладу.

По закінченню заходу на усіх учасників зльоту чекав сюрприз – неймовірне за розмірами багаття та смачна юшка, під час частування якою учні запустили  небесні ліхтарики, та загадали бажання про мир на Україні.

%d0%be%d1%80%d0%bb

Основною метою навчально-патріотичного зльоту було не тільки  налагодження продуктивної роботи лідерів протягом наступного року, вибори нового президента до Хмельницької обласної ради учнівського самоврядування лідерів професійно-технічних навчальних закладів області, затвердження плану роботи на новий навчальний рік, а мотиваційне об’єднання роботи в спільній команді викладач – учень.

Під час презентації агітаційних програм неочікувано два лідери на пост президента зняли свої кандидатури, здивувала та проявила рішучість у своїх діях, довела власним прикладом, та презентувала  переконливий проект роботи Ради – Олеся Парфенюк, учениця Хмельницького професійного ліцею, яка і стала вдруге президентом ХОРУС ПТНЗ.

%d1%88%d0%bd%d1%80%d0%b3%d1%89

З метою привернення уваги молоді до активної позиції у суспільстві, по завершенні зльоту учасники презентували флеш-моб «Україна – це ми». Надалі в планах Ради традиційно запис міні-фільму про зліт та промо-ролику флеш-мобу.

Незабутнім подарунком від організаторів зльоту та директора ДНЗ «Лісоводський професійний аграрний ліцей» стала екскурсія до курортного міста Сатанів, де відвідали одну з найстаріших синагог фортечного типу на Україні та туристичні об’єкти здравниці, майже усі учні вперше бачили подібні місця. Яскраві  враження перехоплювали дух, а надзвичайно потужна енергетика місця спонукала молодих лідерів до продуктивної роботи над собою і в учнівських колективах.

%d0%b0%d0%bf%d0%b2%d0%b5

%d1%80%d0%bf%d0%bc%d0%be%d0%b5%d0%b08

За матеріалами Хмельницького державного центру естетичного виховання учнівської молоді