25.03.2022 — 14:17

Обласний гуманітарний хаб допомагає громадам з облаштуванням переселенців

Хмельниччина завжди славилася своєю гостинністю та доброзичливістю, тож з перших днів війни мешканці області не залишилися осторонь людської біди та простягнули руку допомоги усім, хто змушений був залишити власні домівки та шукати прихистку.

Цю підтримку відчули вже понад 240 тисяч вимушених переселенців, шлях яких пролягав через наш край. Понад 94 тисячі людей наразі вирішили тут залишитися, тому усі громади області долучилися до їх розміщення та забезпечення усім необхідним на перший час. Це досить складне задання, тому допомагають тергромадам і в обласному гуманітарному штабі, який координує доставку, сортування та розподіл гуманітарних вантажів, що надходять в область від благодійників.

От і сьогодні понад 1 т дитячого харчування, засобів гігієни, медикаментів та інших необхідних речей вирушили до Судилківської територіальної громади, яка опікується 835 переселенцями. 247 з них – діти, з яких 36 – молодші 3 років. Також тут перебуває 15 осіб з інвалідністю. Усіх їх облаштували у своїх приватних садибах мешканці громади, і вантаж, який сьогодні направили з обласного штабу допоможе людям пережити скрутні часи.

Дякуємо всім, хто у цей важкий для України час допомагає своїм співвітчизникам! Разом ми – сила, а тому обов’язково здобудемо перемогу над рашистами та відбудуємо нашу квітучу країну!