01.04.2022 — 16:26

На Хмельниччині запрацював перший в Україні Освітній Хаб

Через війну, яку розпочала росія проти України, велика кількість українських учнів вимушені були переїхати не лише в інші області, а й за кордон. Тож наразі гостро постає питання організації навчального процесу для студентів професійно-технічних та вищих навчальних закладів. Також актуальною є профорієнтація працездатних молодих людей та їхніх батьків для вибору затребуваних професій.

“Аби вирішити ці питання на Хмельниччині створено Освітній Хаб, завдяки якому внутрішньо переміщені особи й жителі області зможуть он-лайн отримати нові знання та навички. Це дасть змогу матеріально забезпечити себе та свої родини під час війни та після її завершення,”- зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій під час зустрічі з представниками Міністерства освіти і науки України.

До зустрічі доєднались заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв та Дмитро Бондаренко заступник голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти.

Освітній Хаб розташований у приміщенні Хмельницького політехнічного коледжу. Там будуть організовані системні психологічні та профорієнтаційні консультації, тестування щодо визначення власних здібностей за допомогою штучного інтелекту, навчання найзатребуванішим навичкам ХХІ століття, англійській та українській мовам, а також навчання затребуваним наразі на ринку праці професіям.

В свою чергу, Станіслав Куценко, радник директора Державної наукової установи “Інститут модернізації змісту освіти” Міносвіти поінформував присутніх, що у найкоротший термін Освітні Хаби плануються відкрити не тільки в Україні, але і в інших країнах, в яких наразі перебуває велика кількість українських учнів та студентів: Румунії, Польщі, країнах Балтії, Чехії тощо.