05.04.2022 — 16:06

Дві лікарні на Хмельниччині отримали кисневі станції

Ще дві кисневі станції, закуплені для потреб лікувальних закладів Хмельниччини Міністерством охорони здоров’я, доставлено у КНП Старокостянтинівська багатопрофільна лікарня та Славутська міська лікарня. До слова, це вже друга станція для Славути.

Це нові контейнерні станції OxyFresh 500, які виробляють 94% кисню з повітря. Потужність – 500 л кисню на 1 хв, тобто вона зможе забезпечити 50-60 ліжок при середньому споживанні 8 л/хв для 1 пацієнта. В її комплектацію входять додаткові газоаналізатори та витратоміри, також є можливість дистанційного керування, завдяки чому медзаклад зможе контролювати кількість та якість кисню.

Після встановлення на облаштований бетонний майданчик станції будуть підключені до електроживлення та до системи централізованого постачання кисню лікарні.

Тож пацієнтам лікарень буде забезпечено безперебійне централізоване постачання кисню та надаватиметься медична допомога за сучасними стандартами.

Нагадаємо, що Міністерством охорони здоров’я України та Урядом виділено додатково кошти для облаштування спеціального майданчика, виготовлення проєктно-кошторисної документації, під’єднання до мережі живлення та інші потреби для запуску кисневих станцій у сумі 765 тис. грн.на кожну лікарню. Загалом МОЗ закупило 225 таких кисневих станцій, для Хмельниччини їх передбачено 15.