21.06.2022 — 19:35

Відбулося засідання координаційного штабу з підтримки бізнесу при ОВА

Сьогодні відбулося засідання координаційного штабу з підтримки бізнесу при ОВА. До спільного обговорення долучилися начальник ОВА Сергій Гамалій, перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, керівник штабу Олександр Буханевич, представники Департаменту економічного розвитку ОВА та Агенції регіонального розвитку Хмельницької області, представники бізнесу області.

Нагадаємо, що даний консультативно-дорадчий орган був утворений для підтримки суб’єктів підприємницької діяльності в умовах воєнного стану.

Вітаючи присутніх, Сергій Гамалій висловив слова щирої вдячності підприємцям області та кожному, хто у такий скрутний час допомагає країні, Хмельниччині та ЗСУ. «Наразі ваша допомога безцінна і дуже потрібна. Завдячуючи вам, тисячі людей, які покинули свої домівки, а також ті, хто наразі проживає у зоні активних бойових дій, щодня отримують необхідну гуманітарну допомогу. Ви працюєте над тим, щоб наші військові були забезпечені усім необхідним, починаючи від переобладнання спеціальних автівок, і закінчуючи продуктами харчування. І за це вам щира подяка», – сказав начальник ОВА.

Продовжуючи спілкування, перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін розповів про тісну співпрацю військової адміністрації з координаційним штабом з підтримки бізнесу. За його словами, уже опрацьовано низку звернень, які надходили до ОВА через координаційний штаб або від окремих підприємців, і вже є перші позитивні результати. Це стосується проведення валютних операцій, проблематики щодо розмитнення товарів, які були завезені на митну територію до 24 лютого, бронювання працівників на підприємстві тощо.

Також Сергій Тюрін зазначив, що завдяки аналізу роботи різних сфер бізнесу, було виявлено близько 45 підприємств, які на сьогодні перебувають в неактивному робочому циклі. Це майданчики, які будуть запропоновані під релокацію для інвестування та співпраці внутрішнім і зовнішнім інвесторам та бізнесовим організаціям за кордоном. В переважній більшості, це харчова промисловість та виробничі майданчики. «Вкотре наголошую, що обласна військова адміністрації відкрита для діалогу та надання допомоги, що стосується підтримки та розвитку бізнесу області», – сказав посадовець.

Принагідно керівник штабу Олександр Буханевич анонсував проведення практичного семінару щодо порядку отримання дозволів та ліцензій за спрощеною системою. Про час да дату проведення заходу буде повідомлено додатково.