28.06.2022 — 09:22

До уваги суб’єктів зовнішньо-економічної діяльності, які здійснюють експортні операції, в тому числі, сільськогосподарської продукції

За інформацією Чернівецької митниці Держмитслужби в м. Чернівці у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України, спостерігається значне збільшення транспортних засобів комерційного призначення, що переміщуються пунктами пропуску через митний кордон України з країнами ЄС, зокрема, в міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення «Порубне-Сірет».

З метою оптимізації процедур пропускної спроможності пунктів пропуску, а саме розвантаження зазначеного пункту пропуску, повідомляється про можливість вивозу продукції через пункти пропуску на україно-молдовському кордоні, зокрема, «Россошани – Брічень», «Мамалига – Крива», «Сокиряни – Окниця», з подальшим виїздом через молдовсько-румунський кордон.

Товари, які переміщуються територією Молдови транзитом не підлягатимуть проведенню фітосанітарного контролю та необхідності надання дозволу на транзитні перевезення для українських перевізників до кінця червня 2022 року.