27.07.2022 — 17:12

Національна інвестиційна рада при Президенті України продовжує серію круглих столів у регіонах для обговорення першочергових потреб бізнесу

Національна інвестиційна рада при Президенті України продовжує серію круглих столів у регіонах для обговорення першочергових потреб бізнесу. 26 липня така зустріч відбулася і на Хмельниччині, та була присвячена проблемним питанням, з якими стикається бізнес.

До спільного обговорення долучилися начальник ОВА Сергій Гамалій, перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін, народні депутати України від Хмельниччини Сергій Мандзій та Юрій Заславський, представники Національної інвестиційної ради при Президентові України та бізнесу області.

Секретар ради Галина Янченко розповіла, що серед найпоширеніших проблемних питань з якими звертаються підприємства, в тому числі і релоковані, є спрощення адміністрування податків, зокрема для найманих працівників, повернення ПДВ, виїзд за кордон для бізнесових зустрічей, постачання сировини тощо.

В свою чергу, Сергій Гамалій розповів, що в області діє координаційний штаб з підтримки бізнесу при ОВА, який утворений для підтримки суб’єктів підприємницької діяльності в умовах воєнного стану. За його словами, наразі на Хмельниччині налічується 55 релокованих підприємств, з них більше 30 успішно працюють. «Ми постійно тримаємо тісний зв’язок з координаційним штабом і вивчаємо ті звернення, які надходять від підприємців. Вкотре наголошую, що обласна військова адміністрації відкрита для діалогу та надання допомоги, що стосується підтримки та розвитку бізнесу області», – сказав посадовець.

Учасники круглого столу спільно з місцевими інвесторами обговорили грантові програми, запущені урядом і напрацювали ряд пропозиції до уряду, щоб зробити ці програми ще більш ефективними. Ряд питань по конкретних компаніях, які озвучувалися під час зустрічі, будуть допрацьовані в порядку депутатських звернень та парламентського контролю.

Представники Національної інвестиційної ради при Президентові України запевнили, що такі зустрічі з бізнесом будуть продовжуватися, аби максимально допомогти нашим роботодавцям навіть під час війни зберегти свої підприємства.

Зазначимо, що Національна інвестиційна рада є дорадчим органом Президента України. Нацрада опікується стратегією залучення інвестицій в Україну та покращенням інвестиційного клімату.