10.08.2022 — 17:17

Знаменитий пес-сапер Патрон завітав на Хмельниччину

Сьогодні на Хмельниччину завітав пес Патрон – досвідчений та знаний в усіх куточках України службовий собака, що спеціалізується на дуже важливій як у воєнний, так і в мирний час сфері – розмінуванні.  В межах візиту Патрон обмінявся досвідом зі своїми пухнастими колегами, що служать пліч-о-пліч з піротехніками Головного управління ДСНС у Хмельницькій області, наприклад, лабрадором Небраскою, яка спеціалізується на розшуку людей під завалами.  Хоча ці службові собаки не настільки знамениті, як він, але завдяки своїм здібностям також врятували  не одне людське життя.

Також Патрон разом з речницею Головного управління ДСНС України в Чернігівській області Іриною Щукіною зустрівся із місцевими дітлахами. Спільно із рятувальниками пес провів для них відкриті уроки про правила мінної безпеки, на яких діти дізналися, як виглядають небезпечні вибухові пристрої та як потрібно поводитися у випадку їх виявлення.

Нагадаємо, що пес Патрон став своєрідним символом незламності Українського духу та надії на те, що незабаром на наші землі повернеться мирне та спокійне життя. Тож познайомився із відомим хвостатим піротехніком і начальник ОВА Сергій Гамалій. Посадовець відзначив його за вагомий внесок в обороноздатність кожного регіону держави та вручив Патрону медаль “Захисти Хмельниччину” і пам’ятний подарунок.

“На відміну від рашистів, у яких символом нації є кровожерлива двоголова курка, нашим символом перемоги став вірний друг людини – пес із добрим поглядом, – зазначив Сергій Гамалій. – Сьогодні ми маємо бути згуртованими та підготовленими до різного роду небезпеки, проте не менш важливим є знання правил мінної безпеки. Тому дякую рятувальникам, які організували для населення такі важливі інформативні заняття та заохотили багато людей звернути увагу на дану проблему. Також чималий вклад для зацікавленості юного покоління роботою саперів-піротехніків зробив наш друг – пес Патрон.”

Не оминув знаменитий собака своєю увагою і Хмельницький військовий шпиталь ветеринарної медицини, де зустрівся із чотирилапими побратимами, які проходять реабілітацію після евакуації із зони бойових дій. Також пес-рятувальник прогулявся вулицями обласного центру та сфотографувався із своїми шанувальниками.