01.09.2022 — 09:34

ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

З 17 по 25 серпня гостинне Закарпаття приймало ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). У ІІІ етапі гри взяли участь рої з 14 областей України та м. Києва, а саме з Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Одеської, Харківської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької.

Хмельниччину представляли у середній віковій групі – рій «Січовики» навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад І ступеня, гімназія» м. Славути, у старшій віковій групі – рій «Січові стрільці» Солобковецького ліцею Хмельницького району Хмельницької області, які плідно працювали протягом надскладного 2021/2022 навчального року та стали переможцями обласного конкурсу відеороликів «Презентація рою».

Церемонія відкриття Гри відбулася 18 серпня 2022 року на меморіалі «Красне поле». Після відкриття джури та юні козаки відвідали місто Хуст.

Всі дні ІІІ етапу Гри були для учасників не менш цікавими: тренінг з тактичної медицини; майстер-клас з в’язання вузлів; перетягування линви; одноденний туристський похід в урочища «Кам’янка» та «Глибоке»; тактична гра-вишкіл; стрільба з пневматичної гвинтівки, метання гранати, розбирання та складання автоматичної зброї АК-74; туристична смуга перешкод; інтелектуальна гра-вікторина «Відун».

День Державного прапора учасники Гри відзначили у м. Іршава, а в День Незалежності – здійснили святковий похід мальовничим Закарпаттям.

Цьогоріч на ІІІ Всеукраїнському етапі Гри не було переможців та переможених – всі учасники набули нових знань та умінь у різноманітних екскурсіях, гутірках, майстер-класах, а ще знайомилися, спілкувалися, відпочивали. Всі учасники Гри отримали дипломи та подяки Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді та подарунки.