02.09.2022 — 16:02

Авіаторам бригади тактичної авіації ім. П. Франка передали спеціальні смарт-годинники

7-ма бригада тактичної авіації ім. П. Франка завжди була гордістю Хмельниччини та України. З початком війни наші військові пілоти виявили себе справжніми Героями, захищаючи рідну країну. Нещодавно, аби вшанувати мужність та героїзм особового складу, виявлених під час захисту державного суверенітету, незалежності, територіальної цілісності України, ведення бойових дій та виконання бойових завдань, Президент України Володимир Зеленський відзначив цю військову частину Почесною відзнакою «За мужність та відвагу».

Сьогодні пілоти підрозділу отримали цінні подарунки – спеціальні годинники – від Ukrainian Students Association of Stanford, за сприяння Генерального консульства України в Сан-Франциско, а також Руслана Мартиненка, Володимира Ворони та Дениса Мартиненка – благодійників, що також захоплюються героїзмом та майстерністю наших авіаторів. Представникам бригади їх передав перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін. Посадовець висловив щиру вдячність усьому особовому складу частини за самовіддану службу та неоціненний внесок у нашу майбутню перемогу над ворогом.

Зауважимо, що смарт-годинники Garmin Aviator надають пілоту доступ до сучасних інструментів для польотів та дозволяють отримувати велику кількість важливої інформації, зокрема доступ до всесвітньої аеронавігаційної бази даних та до авіаційної погоди, рухомих карт, даних радарів, висотомірів, а також інформації про стан самого пілота, наприклад, пульс та рівень кисню в крові. Годинник оснащений як кнопковим керуванням, яке працює у будь-якому середовищі, так і сенсорним інтерфейсом для швидкого доступу до вибраних елементів і функцій карти. Також годинник може сповіщати пілота про необхідність змінити паливні баки або виконати інші важливі за часом завдання.

Сподіваємося, що ці смарт-годинники допоможуть військовим авіаторам у їх надзвичайно складній, але дуже важливій службі. Чистого вам неба! Слава Повітряним Силам ЗСУ!