10.09.2022 — 20:18

Бахмутський фаховий коледж культури і мистецтв ім. І.Карабиця розпочав навчати студентів у Кам’янці-Подільському

У Бахмутському фаховому коледжі культури і мистецтв ім. І. Карабиця відбулася урочиста посвята першокурсників. На жаль, через війну заклад розпочав навчальний процес не у рідних стінах, а у нас на Хмельниччині – в мальовничому Кам’янці-Подільському. Колег та студентів прийняли в одному з корпусів Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв.

Для всіх причетних це дійсно свято, адже через російську агресію заклад з понад столітньою історією, з прекрасним та досвідченим викладацьким колективом, який має у своєму доробку багато відзнак, по праву пишається видатними випускниками, знаними далеко за межами України, опинився на межи виживання. Тому те, що коледж усе ж відновив навчання, до того ж у змішаному форматі із можливістю очних занять – це важливе досягнення, що стало можливим завдяки співпраці між Донеччиною і Хмельниччиною та керівництвом закладів.

На свято з нагоди початку навчання прийшли не лише колеги з Кам’янця, а й приїхали представники з Хмельницької та Донецької ОВА: заступниця голови Донецької ОДА Юлія Костюніна та директорка Департаменту інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій Хмельницької ОВА Інна Михайлова.

Після урочистого привітання першокурсників гості оглянули навчальні приміщення закладу, поспілкувалися з педагогами та студентами. Звичайно, попереду ще досить багато роботи, аби остаточно облаштувати приміщення під потреби бахмутчан, але представники обидвох адміністрацій запевнили, що без підтримки заклад не залишиться.

Зауважимо, що тут вдалося зберегти практично незмінний викладацький склад – майже п’ятдесят педагогів. Як кажуть, головне – це люди, а стіни відбудуються. Отож, і близько 80 студентів, які поки навчаються офлайн, і більше сотні тих, що  займатимуться очно, матимуть можливість отримати якісну освіту та глибокі знання, що допоможуть їм розкрити свої таланти та знайти себе у творчості.

Загалом коледж готує фахових молодших бакалаврів за спеціальностями “Музичне мистецтво” (освітні програми «Фортепіано»; «Оркестрові струнні інструменти»; «Оркестрові духові та ударні інструменти»; «Народні інструменти»; «Естрадний спів»; «Хорове диригування»; «Теорія музики») та “Хореографія” (освітня програма “Народна хореографія”).

Сподіваємося, що Хмельниччина стане для Бахмутського фахового коледжу культури і мистецтв ім. І.Карабиця  другою домівкою, і ви знайдете тут натхнення для нових мистецьких здобутків. А ще щиро бажаємо, щоб уже незабаром ваш рідний Бахмут був звільнений від окупантів, і ви змогли повернутися додому!