10.10.2016 — 14:07

У Кам`янці-Подільському відбулася конференція «Актуальні питання кардіології та кардіохірургії»

7 жовтня у Кам`янці-Подільському відбулася міжрегіональна науково-практична конференція «Актуальні питання кардіології та кардіохірургії». Участь у заході взяли кардіологи, терапевти, лікарі загальної практики-сімейної медицини лікувально-профілактичних закладів краю, а також лікарі Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

20161007_132946

Зі вступним словом до присутніх звернулися заступник директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Косовська та начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги населенню, головний терапевт Департаменту Аліна Костенко.

Перед присутніми також виступив доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри внутрішньої медицини, фізреабілітації та спортивної медицини вищого державного навчального закладу України Буковинського державного медичного університету Віктор Тащук. Він розповів про сучасні нехірургічні аспекти лікування ішемічної хвороби серця.

Від факультету післядипломної освіти Вінницького національного медичного університету доповідали доценти кафедри терапії Олена Юзвишина та кандидат медичних наук Віталій Паламарчук. Також участь у заході взяли головний позаштатний кардіолог ДОЗ Віктор Васильківський та головний позаштатний кардіохірург Андрій Кланца.

Під час конференції присутні заслухали та обговорили доповіді щодо сучасного стану розвитку інтервенційної кардіології та кардіохірургії у Хмельницькій області, комбінованої антигіпертензивної терапії, сучасної стратегії лікування гострого коронарного синдрому.

Крім того, у ході зустрічі прозвучала інформація щодо актуальних питань антиритмічної терапії, тактики ведення пацієнта з хронічною серцевою недостатністю. Також Аліна Костенко поінформувала колег про основні акценти у роботі кардіологічної служби, нові нормативні документи та уніфіковані протоколи.

По завершенні конференції її учасники отримали відповідні сертифікати.

20161007_112217

За матеріалами обласного Центру здоров’я.