11.10.2016 — 16:06

Олег Гуменний проконтролював хід виконання робіт на об’єктах, які реалізовуються за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку

Сьогодні, за дорученням голови обласної державної адміністрації Олександра Корнійчука, т.в.о. першого заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний з робочим візитом відвідав Старосинявський та Старокостянтинівський райони.

В рамках візиту відбулася оперативна нарада, в кабінеті голови Старосинявської районної державної адміністрації Ігоря Русого, з працівниками апарату райдержадміністрації, начальниками управлінь та відділів районної державної адміністрації.

img_9188

На нараді Олег Вікторович проінформував про стан справ у використані субвенцій в області, вказав на типові проблеми які виникають, зобов’язав посилити контроль за використанням державних коштів. Також було наголошено, на позитивних і негативних моментах функціонування Старосинявського району в контексті розвитку районів області.

dsc_2615

 Після наради Олег Гуменний разом з керівництвом району вирушили оглянути як проходять будівельні роботи по реконструкції частини водогону в смт. Стара Синява.

Реалізація даного проекту покращить систему водопостачання та забезпечення населення району питною водою.

Кошторисна вартість об’єкта становить 9760,40 тис. грн. Наразі забудовником освоєно 2583,237 тис. грн..

dsc_2610

Далі делегація з області вирушила до Старокостянтинівського району, аби оглянути дошкільний навчальний заклад “Пізнайко” у с. Григорівка. Реконструкція садочка потребує використання коштів у розмірі 1774,510 тис. грн.

dsc_2645

З Державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію передбачено виділити 1597,060 тис. грн., з місцевого бюджету – 177,50 тис. грн.

Наразі від Державного фонду регіонального розвитку виділено 479, 100 тис. грн.., освоєно – 195,227 тис. грн..

На сьогодні на об’єкті проводяться роботи по встановленню вікон, реконструкції даху та внутрішні роботи. Обсяг робіт виконаний на 40%.

dsc_2637

Оглянувши дані об’єкти, Олег Вікторович, зазначив, що держава сьогодні йде на зустріч громаді, а саме створивши Державний фонд регіонального розвитку, який є однією з умов прискорення соціально-економічного розвитку регіонів України. Комісією при Мінрегіоні вже погоджено 175 проектних заявок з Хмельниччини на суму майже 211,7 млн. грн.

“Завдання на місцях – своєчасно та за призначенням використати дане фінансування. Наразі багато будівельних робіт знаходяться на початковому етапі. Тому, заплановані першочергові реконструктивні роботи по даним об’єктам повинні бути завершенні до погіршення погодних умов”, – зазначив посадовець.

dsc_2633