12.10.2016 — 15:30

Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія відзначила свій 95 – річний ювілей

З нагоди 95 – річчя гуманітарно-педагогічної академії відбулася Всеукраїнська науково-практичної конференція “Педагогічні традиції та інновації у сучасному освітньому просторі вищого навчального закладу”.

Привітати колектив одного з найкращих закладів Хмельниччини завітав т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Валерій Олійник.

“Пройшло шістнадцять років як академія розвивається у статусі вищого навчального закладу III-IV рівнів акредитації. За цей час значно зріс якісний склад науково-педагогічних кадрів, поліпшилося навчально-методичне, матеріально-технічне забезпечення, що стало міцною основою для функціонування академії”, – зазначив Валерій Цезарович, – сьогодні з впевненістю можна стверджувати, що Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія за свою багаторічну історію плекала висококваліфіковані педагогічні кадри не лише для Подільського краю, але й за його межами.

Після вітальної промови посадовець здійснив приємну місію та вручив кращим викладачам академії Почесні грамоти, цінні подарунки та Подяки обласної державної адміністрації.

img_4943

Окремо відзначили лауреатів Хмельницької обласної премії ім. М. Дарманського.

Хмельницька гуманітарно-педагогічна академія – один з найдавніших навчальних закладів Поділля. З часу відкриття педагогічних курсів у м. Проскурові в 1921 р., заклад істотно змінився. Поступово розвиваючись гуманітарно-педагогічна академія пройшла довгий шлях від учительських курсів до педагогічного училища, педагогічного коледжу, гуманітарно-педагогічного інституту та, нарешті, до гуманітарно-педагогічної академії.

Академія функціонує як чотириступеневий вищий педагогічний заклад I-IV рівнів акредитації. Підготовка спеціалістів ведеться за чотирма освітньо-кваліфікаційними рівнями: “молодший спеціаліст”, “бакалавр”, “спеціаліст”, “магістр”. В академії навчається близько 2,5 тисяч студентів.

img_4938