26.01.2016 — 17:04

Підготовка до проведення весняно-польових робіт

 

IMG_057326 січня під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського відбулася селекторна нарада з питань стану перезимівлі посівів озимих культур та підготовки до проведення комплексу весняно – польових робіт 2016 року.

Участь у нараді взяли заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальніченко, директор Департаменту агропромислового розвитку Валерій Будзінський, заступники голів райдержадміністрацій, керівники базових сільськогосподарських підприємств району.

За розрахунками Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації потреба у коштах на весняно-польові роботи складає 3 млрд.620 млн. грн. Це без врахування можливих додаткових процесів, які виникнуть в господарстві. Забезпеченість власними коштами – 2млрд. 615 тис. грн., тобто один млрд. коштів в дефіциті.

Окрему увагу учасники наради приділили підготовці та придбанню насіння в окремих районах, а саме: у Віньковецькому, Деражнянському, Кам’янець-Подільському, Старосинявському, Теофіпольському, Чемеровецькому та Ярмолинецькому районах.

«У разі посиленої роботи по кожному посіву, ми забезпечимо багатий урожай. Є ряд питань над якими треба працювати і тримати їх на постійному контролі, це стосується перевірки насіння, закупівлі мінеральних добрив, засобів захисту, закупівлі паливно-мастильних матеріалів При вирішені таких питань потрібно враховувати економічний стан у країні, забезпечення ресурсом, природні фактори», – додав Володимир Кальніченко.

IMG_0576

 

І. Коханець