13.10.2016 — 12:42

В районах області відзначили День захисника України

В переддень Дня захисника України на Білогірщині відбулися урочисті заходи присвячені цій величній даті. Розпочалися вони традиційно із покладання квітів до пам’ятних знаків борцям за волю й незалежність нашої держави. Участь у заході взяло керівництво району, працівники районної державної адміністрації, районної ради, установ та організацій, жителі райцентру.

Продовжилися святкові заходи концертною програмою, що відбулася в районному будинку культури. Із вітальним словом перед присутніми в глядацькому залі виступив голова райдержадміністрації Роман Муляр.

Він зазначив, що славні бойові традиції минулого відроджуються у нинішніх захисниках рідної землі, які ведуть боротьбу з російським агресором, що посягнув на східні рубежі нашої держави. Багато воїнів загинуло, багато було поранено. З поля бою не повернулося й два наших земляки – Федір Лопацький та Роман Матвієць, котрі загинули захищаючи наше з вами мирне життя. За майбутнє України, під час кривавих подій Революції Гідності поліг іще один наш земляк – Герой Небесної сотні Олександр Подригун. Їх світлу пам’ять, як і пам’ять всіх наших земляків, хто віддав своє життя за рідну землю ми не повинні забути.

dsc_1413

dsc_1394

За матеріалами Білогірської РДА

У цей день Деражнянщина вшанувала мужність і героїзм, доблесть і славу, відвагу і честь славних нащадків українських козаків та вітала своїх захисників з державним святом – Днем захисника України!

Зал наповнений ветеранами Другої світової війни, військовослужбовцями у формі та демобілізованими учасниками АТО в цивільному, представники підприємств, організацій району, громадськістю.

img_3136

Зі святом Дня захисника України усіх присутніх у концертному залі районного будинку культури привітав голова Деражнянської районної державної адміністрації Олег Веселовський та вручив грамоти районної державної адміністрації кращим захисникам Вітчизни: за самовіддану ратну службу, мужність і героїзм, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни, вірність військовій присязі та з нагоди Дня захисника України.

img_3077

Крім того, Олег Ігорович запросив на сцену присутні на заході родини загиблих героїв АТО та вручив усім книги памяті героїв Небесної Сотні і воїнів АТО Хмельниччини С.Старостіни «Увійшли у безсмертя…».

img_3091

По завершенню заходу молодь від керівництва району та міста поклали квіти до Меморіалу Слави, меморіальної дошки Небесної Сотні, Дошки пам’яті загиблих воїнів АТО, до пам’ятника воїнам інтернаціоналістам.

За матеріалами Деражнянської РДА

14 жовтня у Ізяславському районному будинку культури відбулось культурно-мистецьке дійство з нагоди святкування Дня захисника України, Дня українського козацтва та свято Покрови за участю представників районної та міської влади, трудових колективів підприємств, установ, організацій, учасників АТО, мешканців міста та його гостей.

3

Вітаючи усіх присутніх на заході зі святами керівники міста та району подякували мужнім та відважним воїнам за стійкість, патріотизм та відвагу, проявлену під час ведення бойових дій в зоні ведення антитерористичної операції. Керівники району та міста також висловили слова подяки військовослужбовцям, волонтерам, всім хто доклав чималих зусиль для підтримки обороноздатності нашого війська та побажав міцного здоров’я, злагоди, миру та Божого благословення.

5

2

Крім того, 14 жовтня, на міському цвинтарі міста Ізяслав відбулося освячення надмогильного пам’ятника загиблому в зоні проведення антитерористичної операції на сході України ізяславчанину Миколі Микитюку.

Як символ нетлінної пам’яті до пам’ятника лягли квіти від голови районної державної адміністрації Бориса Яцкова, голови районної ради Сергія Шлегеля, Ізяславського міського голови Валентини Корнійчук, бойових побратимів, педагогів та учнів Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. № 5 ім.О.Онищука, гімназія», жителів міста Ізяслав.

2-1

4

За матеріалами Ізяславської РДА

До Дня захисника України в Заміхівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Новоушицького району зібрались учні, жителі села, керівники району, представники районної спілки учасників АТО. Сьогодні там було відкрито меморіальну дошку загиблому учаснику антитерористичної операції Володимиру Магльоні.

Право відкрити меморіальну дошку було надане племінникам Володимира та його дідусеві. Присутні вшанували пам’ять усіх загиблих на сході України хвилиною мовчання  та поклали квіти до меморіальної дошки.

dsc03890

За матеріалами Новоушицької РДА

13 жовтня, у селі Грузевиці Хмельницького району відбулись урочисті заходи, на яких були присутні військовослужбовці, воїни-учасники АТО які, ризикуючи своїми життями, мужньо захищали незалежність та територіальну цілісність нашої країни на Сході. З нагоди свята захисників привітали голова райдержадміністрації Леся Коменда, голова Чорноострівської ОТГ Михайло Дзісь, командир військової частини А 3013 Микола Сандул та інші гості.

1476364643_img_0165

Для захисників організовано святковий патріотичний концерт, під час якого свої виступи дарували присутнім творчі колективи та школярі. Було організовано й тематичну книжкову виставку, також ярмарок-розпродаж смаколиків, виготовлених учнями, а кошти виручені на ярмарку, підуть на потреби учасників АТО.

Святкові концерти, покладання квітів до могил та пам’ятників борців за Україну, зустрічі з учасниками АТО, тематичні круглі столи та інші заходи приурочені Дню захисника України пройдуть в усіх населених пунктах району.

img_0162

img_0159

За матеріалами Хмельницької РДА

13 жовтня у Шепетівському районі, з нагоди відзначення державного свята, біля Дошки Пам’яті Героїв Небесної Сотні і загиблих учасників антитерористичної операції у Донецькій і Луганській областях представники райдержадміністрації та районної ради, представники військових частин Шепетівщини, громадсько-політичних об’єднань, мешканці району та міста зібралися, аби відзначити День захисника України.

dsc02891

За зразкове виконання службових обов’язків та з нагоди Дня захисника України кращі військовослужбовці, учасники бойових дій в зоні проведення АТО, воїни-інтернаціоналісти були відзначені грамотами райдержадміністрації та районної ради.

Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували українських патріотів, які загинули у боях з ворогом, поклали квіти до Дошки Пам’яті та Меморіального комплексу «Вічний вогонь».

dsc02910

dsc02907

За матеріалами Шепетівської РДА