04.11.2022 — 15:55

Підрозділи МВС України в області отримали 12 службових автівок

Сьогодні автопарк підрозділів МВС України на Хмельниччині поповнився новими спеціалізованими автівками, які допомагатимуть правоохоронцям оперативно реагувати на повідомлення громадян та без перешкод доїжджати навіть у найвіддаленіші куточки області. Ще одне авто, яке дозволить організувати відбір та проведення молекулярно-генетичного дослідження зразків крові та букального епітелію осіб, отримали експерти Хмельницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Ключі від службових автомобілів правоохороцям передали перший заступник МВС України Євгеній Єнін та Голова Національної поліції України, генерал поліції першого рангу Ігор Клименко, які сьогодні перебувають з робочим візитом на Хмельниччині. До участі у церемонії долучилися також обласні очільники.  Загалом підрозділам передали 12 одиниць службового транспорту.

Далі в рамках візиту високопосадовці оглянули новостворений розплідник службових собак, який відкрили у Хмельницькому кінологічному центрі. Тут облаштували додатково 10 вольєрів для щенят, а також створили усі необхідні умови утримання, навчання, стажування та ветеринарної допомоги для службових собак, що виконуватимуть завдання у правоохоронних та військових підрозділах.

“В умовах війни службові собаки – неоціненна допомога для наших воїнів, поліціянтів, вибухотехніків та саперів. Саме вони першими залучаються до пошуку небезпечних “подарунків” від орків на звільнених територіях та забезпечують очищення їх від мін та вибухових речовин,- зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій. – Впевнений, що у цьому розпліднику з’являться нові патрони, майбутні службові собаки, які завдяки досвіду та знанням професійних інструкторів-кінологів, що працюють в центрі, стануть вірними помічниками у справі відновлення миру та безпеки на деокупованих територіях.”

На завершення працівники центру продемонстрували присутнім досягнення та навички своїх чотирилапих вихованців у різних ситуаціях, зокрема, під час пошуку наркотичних речовин, зброї, небезпечних речовин, а також при затриманні потенційного правопорушника.