13.10.2016 — 14:28

Олег Гуменний взяв участь у Всеукраїнській селекторній нараді з питань проходження осінньо-зимового періоду 2016/17 року

Сьогодні під головуванням Прем’єр-міністр України Володимира Гройсмана відбулася селекторна нарада з питань проходження осінньо-зимового періоду 2016/17 року та стан призначення населенню житлових субсидій.

%d0%b3%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b9-007

Розпочинаючи селекторну нараду Прем’єр-міністр України закликав місцеві влади розпочати опалювальний сезон відповідно до погодних умов та температурного режиму, а не до нормативних показників початку сезону.

“Відповідальність кожного голови обласної адміністрації, міста, селища, завдання – розпочати опалювальний сезон відповідно до показників температури, температурного режиму”, – наголосив Володимир Гройсман.

Голова Уряду зауважив, що нормативно опалювальний сезон має розпочатися 15 жовтня. Разом з тим, в Україні спостерігається погіршення погодних умов. “Це означає, що не треба чекати, а треба зрозуміти, що людям у своїх оселях, де немає тепла, холодно”, – зазначив він.

Що стосується питання стану призначення населенню житлових субсидій Прем’єр-міністр України закликав очільників місцевої влади посилити роботу на місцях в даному напрямку.

“Цільові показники, які доведені до областей і міст, говорять про те, що у систему субсидій ми маємо залучити якомога більше громадян, які потребують цього захисту”, – зазначив Володимир Гройсман.

Голова Уряду також зауважив, що у місцевої влади сьогодні є усі можливості для посилення такої роботи.

“Кошти є, система – максимально спрощена. Просив би, щоби по кожному напрямку, кожній області, місту ці показники були виконані. Це ваша робота на місцях”, – зазначив він.

Про стан підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу, житлово-комунального господарства, об’єктів соціальної сфери та інфраструктури до осінньо-зимового періоду 2016/17 року та забезпечення його сталого проходження на Хмельниччині у студії селекторної наради доповів усім присутнім т.в.о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Олег Гуменний.

%d0%b3%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b9-009

Як зазначив Олег Вікторович, внаслідок негоди в області відключено від енергопостачання 12 ліній електропередач, загалом залишилося без енергопостачання 20 населених пунктів.

Наразі в області, із 673 котелень запущено 516. Найблищими днями запрацюють усі котельні, що забезпечать 100% роботу у період опалювального сезону. Всього опалюється 1532 житлових будинки, що складає 66,3%, 1256 об’єктів соціальної сфери (73%), школи, дитячі садочки – 96%. Розрахунків по області за теплоенергію становлять 99,3%., за спожитий природній газ 82,1%.

Що стосується питання житлових субсидій в області посадовець зазначив, що станом на 7 жовтня 2016 року 192 тисячі сімей отримують житлові субсидії, по 35 тисячам сімей документи для призначення субсидії знаходиться в опрацюванні. По прогнозним розрахункам за наданням субсидій у жовтні – листопаді поточного року звернеться до 70 тисяч сімей.

За січень-серпень 2016 року нараховано субсидій на оплату житлово-комунальних послуг на суму 1 млрд. 827 млн. гривень. Перераховано організаціям, що надають житлово-комунальні послуги на суму 803,4 млн. гривень.

Призначено субсидій готівкою для придбання скрапленого газу та твердого палива 25 971 сім’ї на суму 42,4 млн. гривень.