07.11.2022 — 15:30

29 кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, потенційні опікуни, піклувальники, усиновителі пройшли спеціальне навчання

Днями в Хмельницькому обласному центрі соціальних служб завершилися чергові навчання для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, потенційні опікуни, піклувальники, усиновителі.

Цього разу ще майже три десятки мешканців області пройшли спеціалізовані заняття з сертифікованими тренерами Хмельницького обласного центру соціальних служб за міжнародною програмою «ПРАЙД».

Майбутніх усиновлювачів та прийомних батьків готували до знайомства з новими членами родини, розповідали, як допомогти дітям, яких приймають у родину, якнайшвидше адаптуватися, пережити біль від втрати рідних, а також як забезпечити умови для їх всебічного розвитку та налагодити в сім’ї теплі стосунки між усіма її членами і створити доброзичливу та стабільну атмосферу. Окрім цього майбутні усиновлювачі отримали спеціальні знання, які допоможуть їм долати можливі складнощі у спілкуванні з дитиною.

Проходження такого навчання є обов’язковою умовою для усіх, хто має намір взяти дитину в свою родину. Заняття відбуваються на безоплатній основі, а після проходження курсу навчання видається відповідна довідка з рекомендаціями.

Також нагадуємо, що в умовах військового часу можна скористатися процедурою тимчасового влаштування дитини, яка постраждала від воєнних дій. Вона передбачає перебування дитини в сторонній сім’ї до ухвалення рішення суду про подальше її влаштування. Щоб тимчасово влаштувати дитину, ви можете звернутися безпосередньо до служби у справах дітей за місцем свого проживання або ж заповнити анкету через Telegram-бот “Дитина не сама” (https://t.me/dytyna_ne_sama_bot), подавши ваші дані в електронному вигляді.