14.10.2016 — 08:34

Вручено відзнаку Президента України – ювілейна медаль «25 років незалежності України»

14 жовтня церкви східного обряду відзначають свято Покрови Пресвятої Богородиці. Його суть – ідея заступництва Божої Матері над християнами. Свій початок свято бере з IX століття: у Константинополі під час служби у Влахернській церкві блаженний Андрій удостоївся явлення Богородиці. Вона простягла свій покров над людьми в знак того, що дає їм свій захист.

sam_3673

Традиція вшанування Покрови як покровительки українського війська перейшла від руських князів до козацтва. Свято Покрови Пресвятої Богородиці було одним з найголовніших свят козаків, за що воно отримало другу назву – Козацька Покрова.

В свято Покрови Пресвятої Богородиці, у храмах району відбулись поминальні служи за загиблих захисників України та молебні за українських вояків, які сьогодні стоять на сторожі свободи, незалежності та територіальної цілісності України.

 Голова районної державної адміністрації Борис Яцков, голова районної ради Сергій Шлегель, Ізяславський міський голова Валентина Корнійчук були присутні на такій службі в свято-Пантелеймонівському храмі Української Православної Церкви Київський патріархат міста Ізяслав, яку провів настоятель храму митрофорний протоієрей отець Володимир Ковальчук.

Після завершення богостужіння представники органів влади урочисто вручили ювілейною медаллю «25 років незалежності України” та посвідчення до неї отцю Володимиру. В подарунок отцю-настоятелю від церковного хору та всіх прихожан храму пролунало «Многая літа».

 У своєму подячному слові о. Володимир Ковальчук наголосив, що нагорода є спільною для всіх тих хто долучився до справи розбудови України, Української Православної Церкви Київський патріархат та теренах Ізяславщини.

sam_3676