13.10.2016 — 16:48

«Будь тією зміною, яку хочеш бачити у світі!»

З метою об’єднання зусиль органів влади та неурядових організацій для активізації національно-патріотичного виховання молоді та популяризації пластового руху на Шепетівщині  в приміщенні Шепетівського міського центру дитячої та юнацької творчості відбувся міськрайонний форум ПЛАСТу під назвою «Будь тією зміною, яку хочеш бачити у світі!».

img_5355

Головним ініціатором проведення заходу виступила голова молодіжної організації «Станиця Шепетівка Пласту – Національної  Скаутської організації України» Марині Ложкіна. Ідею підтримали Шепетівська районна державна адміністрації, Шепетівська міська рада та молодіжна організація «Шепетівська Паланка Пласту – НСОУ».

Участь у форумі взяли представники райдержадміністрації, крайової пластової старшини Національної  Скаутської організації України, пластових осередків Хмельниччини (м.Хмельницький, смт.Теофіполь), військової частини А-3730, засобів масової інформації, окремих навчальних закладів району та міста (Судилківської, Коськівської, Ленковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів), духовенство, громадськість.

img_5379

Під час заходу присутні були поінформовані про діяльність Національної скаутської організації України «ПЛАСТ»: куди рухається і чого прагне організація на міжнародному, всеукраїнському та регіональному рівнях; обговорено основні завдання з реалізація Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020  роки.

У своєму виступі заступник голови райдержадміністрації Наталія Собчук наголосила на важливості проведення такого заходу, оскільки налагоджена співпраця органів влади та інститутів громадянського суспільства дасть можливість покращити проведення заходів з питань виховання, розвитку та захисту інтересів дітей та молоді, підтримки національно-патріотичного виховання, розвитку туризму та краєзнавства, залучення учнівської та студентської молоді до пошукової, науково-дослідницької роботи, пропаганди здорового способу життя та розвитку пластового руху.

img_5393

Довідково. У Шепетівському районі пластовий рух діє з 1992 року, розпочався у с.Орлинці, ідейним натхненником його став Сергій Болеславович Мельник. Останнім часом робота організації значно активізувалась. Зокрема, ініціативна група пластунів перемогла у конкурсі міні-грантів від ГО «Інститут солідарності громад Романа Мацоли» та змогла придбати спортивне обладнання для літнього таборування пластунів.

img_5423img_5427