14.10.2016 — 15:05

На Городоччині відкрили Меморіальний комплекс захисникам України, які загинули під час бойових дій в АТО

Відкриття напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці Меморіального комплексу захисникам, які віддали своє життя за збереження єдності і цілісності української держави, безсумнівно стане знаковою подією в історії Городоччини, адже переконливо засвідчує глибоку вдячність громади землякам-патріотам, що віддали своє життя за Батьківщину.

Місце встановлення пам’ятного знаку і каплички дуже вдале – в урочищі «Стара гребля» біля джерел питної води, як символізує продовження життя.

Відкриття комплексу розпочалося спільною молитвою.

У вітальному слові голова Городоцької районної державної адміністрації Віталій Кропивницький щиро подякував благодійникам, меценатам, усім, хто долучився до спорудження комплексу. і вручив родинам загиблих учасників АТО державні прапори України.

img_0659Предстоятелі найбільших релігійних конфесій нашого краю Єпископ-ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії Леон Дубравський, Митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій, керівники та прихожани релігійних общин Городоччини освятили джерела питної води, ікону Покрови Пресвятої Богородиці, капличку та  пам’ятний знак.

img_0644

Були й гості, як кажуть, особливі, а саме розвідгрупа 8-го окремого полку спецпризначення, яка на чолі зі своїм командиром «Бізоном», городоччанином Валерієм Парамеєм, виконувала спеціальні бойові завдання на Сході України. До речі, це єдиний підрозділ Збройних сил України, склад якого одночасно відзначений державними нагородами.

img_0693Відтепер Меморіальний комплекс стане прихистком для стражденних душ і сердець рідних та близьких загиблих, джерелом високої духовності та християнської моралі, а всі, хто відвідуватимуть це місце, неодмінно відзначать для себе, що на Городоччині живуть люди щирі душею, порядні і вірні пам’яті своїх захисників.

За матеріалами Городоцької райдержадміністрації.