17.10.2016 — 11:12

c. Ходаківці Хмельницького району відсвяткувало своє 550-річчя

14 жовтня мешканці с. Ходаківці відсвяткували 550 років з часу заснування рідного села Ходаківці. З нагоди свята вулицями села вирушила урочиста хода від місця храму Божого до спеціально облаштованого майданчика для урочистого прийому гостей і мешканців села.

1476701456_dsc_6353

Гостей зустрічали народними піснями учасники відомого у районі фольклорного колективу “Гринівчанка” з Лісових Гринівець, а також “Польова кухня”, де готувалась смачна каша і козацька юшка. Під час святкування було надано слово представнику громади села Галині Тараненко, яка зробила короткий екскурс в історію села.

Чимало гарних і щирих слів лунало в цей день – усі виступаючі, бажали ходаківчанам ще на довгі роки міцного здоров’я, родинного затишку, успіхів у праці на благо розбудови рідного села і Хмельницького району. За доброю українською традицією, усіх гостей свята староста села Василь Ловін пригостив смачним короваєм.

Крім цього, відбулось покладання квітів до пам’ятника “Невідомому Солдату”. Усіх загиблих присутні пом’янули хвилиною мовчання. На завершення урочистостей шановний гість, поет-пісняр, Микола Дорожко виконав низку патріотичних пісень.

1476701392_dsc_6360

За матеріалами Хмельницької РДА