18.10.2016 — 11:48

Антимонопольний комітет виявив факт антиконкурентних узгоджених дій молокозаводів у Полонському районі

%d1%88%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%84Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Рихальський завод сухого молока» (Житомирська обл.) та ПАТ «Яготинський маслозавод» (Київська обл.) загалом на 29 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії на ринку заготівлі молока для промислової переробки.

Відділення встановило, що в с. Бражинці, с. Новоселиця, с. В. Березна, с. Варварівка Полонського району у травні-червні 2015 року заготівельники молока одночасно знизили закупівельні ціни на молоко від індивідуальних господарств населення.

Наслідком схожої поведінки ТОВ «Рихальський завод сухого молока» та ПАТ «Яготинський маслозавод» стали негативні зміни на ринку у вигляді обмеження молокопереробними підприємствами цінового вибору здавачів молока.

При цьому обсяги виробництва та реалізації продукції молокозаводів за цей період зросли, а збільшення статей витрат (енергоносії, заробітна плата тощо) не може бути підставою для одночасного зниження та встановлення однакових закупівельних цін на молоко. Отже, аналіз ситуації на ринку товару спростовує наявність об’єктивних причин для вчинення таких дій.

Прес-служба Хмельницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України

Зберегти