22.12.2022 — 13:32

Сергій Гамалій: Енергетики – відважні воїни світла

22 грудня своє професійне свято відзначають відважні воїни світла – енергетики. Це справжні герої, які без вихідних, перерв і відпочинку, за будь-яких погодних умов забезпечують роботу енергетичної інфраструктури. А зараз, коли наші міста потерпають від обстрілів російського агресора, який намагається занурити країну у повну темряву, ці фахівці мужньо тримають енергетичний фронт.

Сьогодні начальник ОВА Сергій Гамалій разом із заступником Сергієм Ткачуком оглянули роботу однієї з розподільчих підстанцій у місті Хмельницькому.

Перебуваючи на розподільчій підстанції посадовці ознайомились з роботою електриків та привітали їх з професійним святом. Саме тут, у ручному режимі, вони здійснюють перерозподіл напруги, яка далі подається окремим споживачам. Варто зазначити, що фахівцям доводиться в посиленому режимі працювати та регулювати подачу напруги. Це вкрай важливо, адже при вимушених аварійних відключеннях електрики може постраждати і обладнання. Лише за цей місяць енергетиками замінено чималу кількість перемикачів, які не витримували пікові навантаження.

Сергій Гамалій запевнив присутніх, що після закінчення війни наша енергосистема буде повністю відновлена. “Як би зараз не було важко, ми обов’язково вистоїмо. Велика подяка вам за таку копітку працю,”- зазначив очільник області.

Далі керівники ОВА відвідали урочисті заходи, де привітали працівників галузі з професійним святом.

“Ваша професія завжди була однією з найнебезпечніших і найскладніших. Вас по праву можна назвати супергероями. Адже завдяки вашій щоденній праці ворогу не вдається занурити нас у холод і пітьму, позбавити зв’язку і засобів до існування,”-зазначив очільник області.

Посадовець подякував за відданість своїй справі та вручив відзнаки обласної військової адміністрації. “Зі святом вас, неймовірні енергетики. Упевнений, спільними зусиллями на усіх фронтах ми переможемо ворога,”- наголосив Сергій Гамалій.

Разом – до Перемоги!