19.10.2016 — 10:50

На Хмельниччину завітає потяг Єднання України «Труханівська Січ»

22, 23 та 24 жовтня в Хмельницької області буде перебувати потяг Єднання України «Труханівська Січ».

Укрзалізниця вже втретє підтримала Всеукраїнську акцію «Потяг Єднання України «Труханівська Січ», надаючи потяг для активістів патріотичного руху. Акція ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності.

Третій потяг “Труханівська Січ” більше двох тижнів подорожуватиме західними містами країни та відправиться з Києва 20 жовтня 2016 року. Більше 150 студентів, волонтерів, журналістів, психологів, митців та військових зі Сходу України беруть участь в акції.

Мета акції: сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, популяризації національної культури, а також відверта розмова про болючі для України питання, насамперед про реформу армії та суспільства.

Передбачається, що потяг у складі 9 вагонів, відправиться з Києва, і за маршрутом його курсування до акції зможуть долучитися мешканці Вінниці, Хмельницького, Кам’янець-Подільська, Тернополя, Івано-Франківська, Коломиї, Чернівців, Львова, Мукачева, Ужгорода, Луцька та Рівного. З Рівного потяг повернеться до столиці.

Пасажири агітпотяга – студенти, митці, волонтери та громадські діячі – проведуть концерти, лекції та дискусійні простори. До дискусій з актуальних питань сьогодення запрошуються студенти навчальних закладів, а також молодь, яка виїхала з АР Крим та окупованих територій Донеччини.

Попередній розклад заходів:

22 жовтня

Урочиста зустріч на вокзалі, Хмельницький

Екскурсія містом

Дискусійний клуб

МВС

Концерт  спільно з місцевими музичними колективами.

23 жовтня

Хмельницький. Меджібіж, Пилявецьке поле, Староконстантинів

Визначні історичні місця

24 жовтня

Кам’янець-Подільський. Урочиста зустріч на вокзалі

Екскурсія містом

Фортеця

Дискусійні простори

Центр розмінування

Концерт спільно з місцевими музичними колективами

Контактна особа– Бондар Микола Миколайович (067-391-67-82)