03.01.2023 — 16:46

Сергій Гамалій зустрівся з представниками волонтерських організацій Польщі

Сьогодні начальник ОВА Сергій Гамалій зустрівся з представниками волонтерських організацій з міста Пясечно (Республіка Польща): Піотром Кандибою та Симоном Феліксом Ковалевським.

До зустрічі також долучилися заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, директор Державного архіву Хмельницької області Катерина Бурдуваліс, директор Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук та депутат Хмельницької обласної ради Вадим Лозовий, завдяки активній участі якого вдалося налагодити тісні дружні відносини між волонтерами м. Пясечно та нашою областю.

Основною метою, з якою завітали на Хмельниччину наші друзі поляки, стало обговорення питань щодо подальшої гуманітарної підтримки та організації допомоги жителям області та вимушеним переселенцям.

Як розповіли представники волонтерської організації, жителі міста Пясечно з перших днів війни почали приймати переселенців з України. Наразі в місті навчається понад тисяча українських дітей. Згодом мешканці міста об’єдналися заради однієї мети – збору гуманітарної допомоги для українців. Продукти харчування, військове спорядження, засоби гігієни, одяг та багато інших необхідних речей регулярно надходять з міста Пясечно на Хмельниччину.

Сьогодні ж польські волонтери вперше завітали в нашу область та зустрілися з начальником ОВА, аби особисто почути про першочергові потреби регіону. Так, Сергій Гамалій розповів, що наразі основна потреба полягає в придбанні генераторів та старлінків, оскільки орки навмисне б’ють по нашій енергосистемі та залишають українців без світла, води, тепла та засобів зв’язку.

«Не дивлячись на щоденні обстріли, українці не полишають своїх домівок, ба більше – повертаються назад додому. Сьогодні ми усі працюємо над тим, аби підтримати, надати допомогу не тільки жителям області, а й мешканцям тих областей, де ведуться активні бойові дії. І Польща стала однією із тих країн, яка продовжує підтримувати українців у війні з російським агресором. Тож висловлюю слова безмежної подяки дружньому польському народу, зокрема жителям та волонтерам міста Пясечно за допомогу”, – сказав очільник області.

Учасники зустрічі обговорили подальші кроки співпраці в гуманітарній сфері та шляхи забезпечення ефективної комунікації, аби оперативно реагувати на нагальні потреби.

На завершення зустрічі делегації обмінялися пам’ятними подарунками.