19.10.2016 — 14:39

Прем’єр-міністр представив Звіт Уряду за ІІІ квартал

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні Кабінету Міністрів України у середу представив Звіт Уряду за ІІІ квартал 2016 року.

%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%bd%d1%8f

Володимир Гройсман нагадав, що після формування нового Кабінету Міністрів був напрацьований План антикризових дій Уряду.

Прем’єр-міністр наголосив, що одним з найважливіших пріоритетів для Уряду є розвиток національної економіки, звідки можливо реінвестувати ресурси в якість життя українських  громадян.

Голова Уряду підкреслив, що сьогодні в Україні спостерігається економічне зростання.

Зокрема, за статистичними показниками, обсяги промислового виробництва в Україні зросли на 2% після тривалого періоду падіння, індекс будівельної продукції – на 11,9 %, уповільнення інфляційних процесів: за дев’ять місяців 2016 р. – 6,4% порівняно із 43,3% за 2015 р.

Середньомісячна заробітна плата у січні-серпні 2016 року зросла на 24,4 % і становить 4 944 гривень.

Також спостерігається зростання обсягу залучення інвестицій понад 2,5 млрд., що на 19 %
більше у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

“Я говорю про це як про ознаки. Ми маємо сьогодні позитивні сигнали, але позитивні сигнали мають відчуватися у кожній українській родині. Можливо, у цифрах ми бачимо мінімізацію негативних впливів, але я би дуже хотів, щоб кожна українська родина відчула, що насправді ситуація змінюється, є більше роботи, заробітної плати, економіка зростає”, – наголосив Володимир Гройсман.

Прем’єр-міністр закликав членів Кабінету Міністрів України посилити роботу щодо виконання Плану дій Уряду.

“Ми маємо певне економічне зростання, але наших завдань два: пришвидшити його темпи і зробити все для того, щоб люди відчули результати цього зростання”, – зазначив Володимир Гройсман.