19.10.2016 — 16:39

Для наймолодших мешканців с. Сахнівці Ізяславського району відбулося урочисте відкриття садочка «Дзвіночок»

Дитячий дошкільний заклад «Дзвіночок» десятиліттями працював у приміщенні, яке надавало послуги із дошкільної освіти не одному поколінню жителів Сахновецькї сільської ради. Проте, відповідно до вимог сьогодення наявні можливості дошкільного закладу не забезпечували в повному обсязі  якісну потребу маленьких мешканців у дошкільній освіті.

В 2015 році був розроблений проект «Реконструкція Сахновецького дошкільного дитячого закладу». В рамках соціального партнерства до реалізації зазначеного проекту активно долучилась місцева громадська організація «Сахновецький добробут» на чолі із Леонідом Мартинюком. Громадська організація залучила на реалізацію проекту із капітального ремонту дитячого садка 1 млн. 200 тис. коштів місцевого СГ ТОВ «Агрос-Віста», 100 тис. грн. комунального підприємства «Сахнівське», кошти місцевих приватних підприємців.

10

Під час ремонтних робіт було перекрито приміщення дитячого садочка, часткового змінено його планування в ході якого переобладнано частину приміщення під кімнату для підготовчої групи, обладнано спальні, облаштовано ще один внутрішній туалет для дітей, оновлено приміщення харчоблоку із заміною кухонного обладнання, створено кабінети для медсестри закладу та завідуючої дитячим садочком, встановлено нову огорожу навколо закладу.

«Всіх нас переповнює радість, адже тепер наші малята отримали найкращі умови для навчання та виховання: естетично оформлені групові кімнати, спальні, дуже гарний дитячий майданчик», – заявив під час урочистостей голова Ізяславської районної державної адміністрації Борис Яцков.

2

Далі, приміщення дошкільного закладу освятив настоятель місцевого храму УПЦ КП протоієрей  отець Юрій Приймак.

4

В ході свята завідуюча закладом Ольга Притолюк вручила подяки тим хто активно долучився до проведення робіт із проведення капітального ремонту закладу.

Найкращим подарунок для всіх учасників заходу стали виступи дошкільників.

Реалізація проекту із реконструкції дитячого дошкільного закладу «Дзвіночок» дала змогу відкрити доступ до дошкільної освіти майже 40 дітям, які проживають в селах Сахнівці, Влашаніка та Кропивна. Вжиті заходи не тільки забезпечують виконання Закону України «Про дошкільну освіту», але й відкривають як для дітей, так і для їх батьків перспективи для більш повноцінного життя. Також проведені роботи із капітального ремонту  дитячого дошкільного закладу «Дзвіночок» дозволило створити нові робочі місця, що для сільській місцевості є дуже важливим фактором.

8

За матеріалами Ізяславської РДА