06.03.2023 — 16:22

Ще три громади Хмельниччини отримали по шкільному автобусу

З початком повномасштабного військового вторгнення рф в Україну, кожна сфера діяльності в державі зазнала певних втрат, не стала виключенням і освітня галузь. За рік війни громади Хмельниччини пожертвували 84 шкільних автобуси для потреб Збройних Сил України та біженців, яких евакуювали з окупованих територій.

Відтак, аби компенсувати брак транспорту в навчальних закладах області, Міністерство освіти Фінляндії в рамках співпраці з Міністерством освіти і науки України передали для Хмельниччини три пасажирські автобуси. Відтепер вони служитимуть в закладах освіти Дунаєвецької, Грицівської та Закупнянської територіальних громад.

Передали ключі новим власникам начальник ОВА Сергій Гамалій та заступник Володимир Юр’єв. Очільник ОВА запевнив представників громад, що подібна ініціатива буде продовжуватися і надалі, адже в області залишається потреба в автобусах для закладів освіти. Тому, впродовж 2023 року, окрім придбання нових шкільних автобусів за кошти державного бюджету, обласна військова адміністрація докладатиме зусиль та залучатиме благодійні організації задля поповнення шкільних автопарків Хмельниччини.