20.10.2016 — 18:12

Засідання обласного методичного об’єднання керівників гуртків конструювання повітряних зміїв

З метою підвищення професійного рівня, творчої активності керівників гуртків конструювання повітряних зміїв та залучення їх до вирішення проблем оновлення навчально-виховного процесу в гуртках даного напряму 20 жовтня на базі Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва відбулося засідання обласного методичного об’єднання керівників гуртків конструювання повітряних зміїв на тему: «Розвиток і самореалізація вихованців у процесі творчої діяльності в гуртках конструювання повітряних зміїв».

20161020_114331

У роботі засідання методичного об’єднання взяли участь 13 керівників гуртків з Ізяславського, Кам’янець-Подільського, Красилівського, Летичівського, Новоушицького, Полонського, Шепетівського районів, міст Кам’янець-Подільський, Нетішин, Старокостянтинів, Хмельницький, Шепетівка та Дунаєвецької міської громади.

З вітальним словом до учасників методичного об’єднання звернулася методист відділу науково-технічної творчості Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Ганна Колодніцька. Методист ознайомила присутніх з планом роботи даного засідання та проаналізувала мережу гуртків даного напряму в області і результати виступів вихованців на обласному рівні.

Керівник гуртка конструювання повітряних зміїв Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва Євген Яхонін розкрив питання: «Проблеми роботи гуртків у виборі матеріалів для виготовлення повітряних зміїв». Євген Володимирович продемонстрував зразки різноманітних матеріалів для виготовлення різних моделей повітряного змія та розповів з власного досвіду, яким чином вирізати тканину для змія, щоб її не зіпсувати. Цікавим залишається той факт, що повітряного змія може, навіть, зробити власноруч семирічна дитина, використавши звичайний пакет для продуктів.

Та головним питанням для розгляду та обговорення було внесення змін до Положення про обласні відкриті змагання з повітряних зміїв. Керівники гуртків зійшлися на тому, щоб до 02 грудня 2016 року внести зміни до даного Положення спираючись на Умови проведення всеукраїнських змагань з повітряних зміїв.

Засідання завершилося на оптимістичній ноті. Керівники гуртків почерпнули для себе безліч нового та цікавого.

20161020_100638

 За матеріалами Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді