05.04.2023 — 16:41

В ОВА відбулася зустріч із представниками Міжнародної Організації з Міграції

Сьогодні в ОВА відбулася офіційна зустріч із представниками Міжнародної Організації з Міграції щодо реалізації низки гуманітарних проектів, націлених на забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб в області. Участь у зустрічі взяли перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв, регіональний менеджер Міжнародної Організації з Міграції південного регіону Афсар Хан, менеджер проекту «Шелтер» Бернін Саррай, керівник Вінницького офісу Міжнародної Організації з Міграції Тетяна Неприцька, представники МОМ в Україні, Агенції регіонального розвитку та профільних структур ОВА.

Як зауважив Сергій Тюрін, з початку повномасштабного військового вторгнення рф в Україну Хмельниччина прихистила близько 400 тис осіб, які відвідали нашу область транзитом, з них на постійне проживання в області залишилися близько 90 тис чоловік.

“Такі міграційні процеси поставили перед нами низку викликів, які стосувалися евакуації переміщених осіб, їх розміщення у прихистках, харчування, забезпечення речами першої необхідності, медикаментами, тощо. Тому дякую Міжнародній Організації з Міграції за сприяння у вирішенні цих питань та допомогу, яку вони надають впродовж військового зіткнення. Переконаний, що і у майбутньому у нас буде продовжуватися така ефективна співпраця, для того, щоб ми могли спільно, організовано допомагати нашим співгромадянам боротися із наслідками повномасштабної війни,” – наголосив посадовець.

Зі свого боку регіональний менеджер Міжнародної Організації з Міграції південного регіону Афсар Хан запевнив керівництво області у тому, що організація буде не менш ефективно та якісно сприяти регіону у вирішенні потреб переміщених осіб в подальшому. Окрім того, представник МОМ заслухав та проаналізував актуальні питання, які необхідно вирішити для покращення гуманітарної ситуації в області.

Варто зазначити, що завдяки сприянню Міжнародної Організації з Міграції за період воєнного стану область отримала 40 пральних та 40 сушильних машин, які передали колективним центрам проживання внутрішньо переміщених осіб загальною вартістю 1,3 млн гривень, 50 бойлерів на суму 245,6 тис грн, а також 25 бензинових генераторів. Окрім того, здійснюється ремонт та покращення житлових умов у місцях компактного проживання за фінансової підтримки МОМ.