26.10.2016 — 10:25

Співпраця дитячих козацьких організацій

В Українi нацiонально-патрiотичне виховання дiтей та молодi все більш стає одним iз прiоритетних напрямiв дiяльностi держави та суспiльства щодо розвитку громадянина як високоморальної особистостi, яка плекає українськi традицiї, духовнi цiнностi, володiє вiдповiдними знаннями, вмiннями та навичками, здатна реалiзувати свiй потенцiал в умовах сучасного суспiльства, сповiдує європейськi цiнностi, готова до виконання обов’язку iз захисту Батькiвщини, незалежностi та територiальної цiлiсностi України.

photo0052

Актуальнiсть нацiонально-патрiотичного виховання громадян, особливо дiтей та молодi, зумовлюється процесом консолiдацiї та розвитку українського суспiльства, сучасними викликами, що стоять перед Україною i вимагають дальшого вдосконалення системи нацiонально-патрiотичного виховання, оптимiзацiї державної полiтики у зазначенiй сферi відображена у положеннях Указу Президента України вiд 13 жовтня 2015 року № 580/2015., яким затверджено Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки.

В рамках реалізації завдань Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки 25 жовтня Великорадогощанське січове товариство, що діє на базі Великорадогощанської загальноосвітньої школи І-ІІ степінів Ізяславського району, з дружнім візитом відвідали представники Малої козацької республіки Травлинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шепетівського району.

photo0060

Під час зустрічі двох товариств відбувся цікавий та взаємокорисний обмін досвідом роботи. Великорадогощанські січовики, які в цьому році відзначають десяту річницю від часу створення козацького товариства дізнались життя та про 17-річну діяльність козацької республіки із Шепетівщини. Вивчення історії козацтва, українських народних звичаїв та традицій, проведення свят, ознайомлення з козацькими бойовими мистецтвами, проведення благодійних акцій, любов до рідного краю, до України – ось те спільне, що об’єднує дітей та дорослих у таких різних школах на Ізяславщині та Шепетівщині.

Гостям із Шепетівщини була запропонована цікава та змістовна екскурсія по Великорадогощанській Січі, до народознавчої світлиці, у шкільний музей народних ремесел. Козачата та джури із Великої Радогощі провели для гостей показові виступи з бойового гопака. І звичайно гостей частували козацьким кулішем. Окремі джури та дани із Великої Радогощі продемонстрували якими витривалими вони можуть бути – спокійно босоніж пройшовши по жару.

Завершилась зустріч укладенням Угоди про співпрацю між дитячими козацькими організаціями Великорадогощанської ЗОШ І-ІІ ступенів Ізяславського району та Травлинської ЗОШ І-ІІІ ступенів Шепетівського району.

photo0062

Дитяча дипломатія вкотре підтверджує прагнення вивчати своє коріння заради миру та процвітання рідної України.

За матеріалами Ізяславської РДА