13.04.2023 — 17:26

Сергій Тюрін зустрівся з представниками християнських конфесій Хмельниччини

Напередодні Великодніх свят перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін зустрівся з представниками християнських конфесій Хмельниччини.

Розпочинаючи спілкування, посадовець зазначив, що збереження міжконфесійного миру в ці дні є важливим проявом поваги одне до одного. За його словами, неприпустимими є будь-які провокації з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації, що лише гратиме на руку ворогу. Для цього правоохоронні органи згідно із законодавством робитимуть усе можливе, аби запобігти проявам провокацій та розпалювання міжрелігійної ворожнечі.

Принагідно, перший заступник начальника ОВА нагадав, що днями відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), під час якої було обговорено низку питань державно-церковних відносин в контексті російської загарбницької війни проти України та оприлюднено заяву де, зокрема, акцентовано увагу на неприпустимості діяльності в Україні будь-яких організацій, у тому числі релігійних, центри та керівництво яких знаходяться в російській федерації, невідворотності покарання для всіх осіб, причетних до сприяння ворогу та державної зради, незалежно від того, до якої конфесії і церкви вони належать та чи мають якийсь сан; рівності перед законом представників всіх релігій тощо.

Відтак, Сергій Тюрін наголосив, що українські релігійні організації мають бути з українським народом та з Україною без жодного впливу з боку росії. «Вважаю, що ми всі зацікавлені в тому, аби в області панували злагода і взаєморозуміння, підтримувались державні ініціативи в духовному житті. Адже у нас у всіх спільна мета – перемога України над російською агресією», – додав він.

Також посадовець нагадав, що наказом адміністрації скорочено комендантську годину з 00.00 годин до 03.00 години ранку, але як таку її не скасовано. Тому вірянам не можна перебувати на вулиці під час комендантської години. Поряд з цим, ті, хто прийшли на службу до початку комендантської години, можуть залишатися в храмі на всю ніч.

Закликаємо жителів області не забувати про заходи безпеки в ці святкові дні. У разі повітряної тривоги необхідно пройти до найближчого укриття.

Сподіваємося, що Великодні свята на Хмельниччині пройдуть спокійно. Віримо в Божий захист і наші ЗСУ.

Перемоги нам усім, миру і Божого Благословення!