27.04.2023 — 10:24

 На Хмельниччині колективні центри проживання ВПО отримали генератори

26 квітня гуманітарний штаб Хмельницької ОВА спільно з Агенцією регіонального розвитку Хмельницької області отримали 25 генераторів потужністю 2 кВт та 5 генераторів потужністю 9 кВт загальною вартістю 728 тис. грн. для забезпечення потреб колективних центрів проживання в громадах Хмельницької області.

Цю допомогу область отримала від Міжнародної організації з міграції (МОМ) у межах проєкту «Вода, санітарія, гігієна», який має на меті допомогти не лише внутрішньо переміщеним особам, але й колективним центрам, що дають їм прихисток, а також підприємствам критичної інфраструктури.

“Сьогодні передаємо 30 генераторів 18 територіальним громадам та 3 закладам професійної освіти. Це вкрай важлива та необхідна допомога. Дякую усім, хто долучився до передачі цієї партії генераторів та продовжує підтримувати український народ у такий скрутний час”, –  зазначив перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін під час вручення.

Для довідки:
Міжнародна організація з міграції (МОМ) є Агентством ООН із питань міграції та провідною міжурядовою організацією в цій сфері. З початку повномасштабної війни в Україні МОМ переорієнтувала свої програми та проєкти, охопивши за 2022 рік близько двох мільйонів осіб гуманітарною підтримкою, яка включає надання непродовольчих товарів та предметів гігієни. Так, за підтримки МОМ Агенцією регіонального розвитку Хмельницької області у 2022 році були передані в 33 центри компактного проживання ВПО 40 пральних та 40 сушильних машин загальною вартістю 1,1 млн. грн., у 2023 році – в 32 центри передані 25 водонагрівачів об’ємом 50 літрів та 25 водонагрівачів об’ємом 100 літрів загальною вартістю 245 тис. грн.