01.05.2023 — 18:56

В ОВА відбулося засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання

Днями під керівництвом заступника начальника ОВА Володимира Юр’єва відбулося засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при обласній військовій адміністрації.

Розпочинаючи спілкування, посадовець нагадав присутнім, що ОВА є ініціатором з проведення низки заходів та проектів, у яких значна увага приділяється розвитку національної ідентичності в умовах війни росії проти України. Зокрема, є напрацювання щодо роз’яснень для молоді відмінностей національної ідентичності та національної свідомості й самосвідомості українців і росіян у різні історичні часи.

“Сьогодні надзвичайно актуальним завданням є формування засад національної свідомості, адже цілі покоління українців були виховані в дусі національного самозречення. Тривалий час наш народ намагалися позбавити усіх ознак культурної та духовної самостійності. В нас формували почуття національної меншовартості та покривдженості, комплекс неповноцінності, навіювали переконання в перевазі «старшого брата», – зазначив Володимир Юр’єв. – Національно-патріотичного виховання – це той дієвий  інструмент, який дозволить нам сформувати нове покоління українців, що усвідомлює свою національну ідентичність та здатне протистояти наративам ворожої пропаганди, тому це питання є для нас одним із пріоритетних і постійно перебуває у фокусі уваги адміністрації”.

Далі в ході засідання учасники обговорили актуальні завдання державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності. Окрему увагу під час дискусії  приділили розробці та затвердженню плану заходів з відзначення подвигів ветеранів війни, проявлених під час захисту суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності України, на період 2023-2026 років. Також члени Координаційної ради обмінялися думками та ідеями щодо особливостей організації та проведення цьогорічного обласного етапу Всеукраїнської дитячої юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Напрацьовані за підсумками обговорення пропозиції та рекомендації будуть направлені до відповідних структурних підрозділів для реагування та врахування в подальшій роботі.