27.10.2016 — 17:08

Представники влади та громадськості Білогірщини обговорили реформу децентралізації

img_7485Що саме громадськість району думає про реформу місцевого самоврядування та які сподівання на неї покладає намагалися з’ясувати  під час зустрічі  голови Білогірської райдержадміністрації Романа Муляра з представниками громадських організацій та об’єднань, які входять до складу громадської ради при Білогірської РДА за участі голови районної ради Василя Мельника, керівників структурних підрозділів адміністрації, установ та організацій, сільських та селищних голів.

«Ініціатива об’єднання громад в рамках проведення адміністративно-територіальної реформи має належати громаді», – наголосив під час засідання Роман Петрович, опираючись на законодавчу базу з питань реформування. Ключовим у цьому процесі є принцип добровільності, зазначив голова РДА.

Важливим чинником формування об’єднаних громад є збільшення місцевих бюджетів, що в свою чергу дасть змогу вирішити багато завдань, які нині постали перед місцевим самоврядуванням – це і ремонт доріг, побудова або ремонт об’єктів соціально культурної сфери, тощо.

Свою думку висловили й представники громадськості. «Нам заважають стереотипи, страхи відносно реформи місцевого самоврядування, але не на них потрібно зосереджуватись, а на перевагах, які нам дасть реформування органів місцевого самоврядування», – зазначив член Громадської ради, голова районної профспілки працівників освіти Борис Огороднік. Він наголосив, що реформа органів місцевого самоврядування спрямована на те, щоб зупинити руйнацію українського села та всіх галузей його господарства, включаючи й якість освітніх послуг, яку надають заклади освіти в сільській місцевості. Тільки шляхом децентралізації влади можна змінити якість життя сільських мешканців.

Також присутні заслухали інформацію начальника Білогірського відділення поліції Сергія Коржиньовського щодо роботи відділення в поточному році. Під час обговорення, представниками громадськості, було запропоновано залучити до охорони громадського порядку й членів громадських формувань, що діють в районі.

Залучення представників громадськості до обговорення важливих для району питань є показником того, що районна влада, перш ніж прийняти певне рішень, має знати думку жителів району про його доцільність.

За матеріалами Білогірської райдержадміністрації