05.05.2023 — 19:29

Сергій Тюрін перевірив роботу центру соціальних послуг у Волочиській ТГ

Сьогодні перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін, в рамках робочої поїздки до Хмельницького району, відвідав КУ «Центр надання соціальних послуг» Волочиської міської ради.

“Робота центру – яскравий приклад того, як влада має працювати для людей. Завдяки цьому закладу, громадяни, що потребують підтримки, можуть знайти її саме тут. Також він став прихистком та опорою для багатьох українців, які впродовж повномасштабного вторгнення були вимушені переїжджати та шукати допомоги,” – наголосив Сергій Тюрін.

Варто нагадати, що завдяки співпраці обласної та місцевої влади, стало можливим відкриття такого центру, який турбується про задоволення потреб мешканців громади. Так, лише у 2022 році до КУ «Центр надання соціальних послуг» Волочиської міської ради звернулось понад 8900 осіб різних категорій. Зокрема, це громадяни похилого віку, одиноко проживаючі, самотні, особи (сім’ї з дітьми), які опинились в складних життєвих обставинах, діти з інвалідністю, особи з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи, особи, які відбули покарання і умовно засуджені, учасники АТО/ООС та члени їх сімей, діти-сироти, діти позбавлені батьківського піклування, які проживають у сім’ях опікунів піклувальників ПС, ДБСТ та інші. Також для ВПО у приміщенні закладу функціонує 45 місць постійного проживання.

Особливістю центру є система автономного опалення, яку заклад вирішив встановити, аби бути готовим до викликів, пов’язаних із повномасштабним вторгненням та масовими ракетними ударами по енергетичній інфраструктурі області. Ця система здатна забезпечувати мешканців прихистку комфортними умовами проживання. Так, на базі центру встановлений твердопаливний котел потужністю 150 кВТ, який здатен обігріти площу у 1050 кв. м., та два електрогенератори потужністю 18 kW та 155W, для забезпечення безперебійного електропостачання.

В центрі безкоштовно надаються побутові послуги для мешканців громади. Для них в приміщенні діє кухня, душ, пральня, надаються перукарські та швейні послуги, тощо. Усі перелічені можливості, а також проживання і харчування для внутрішньо переміщених осіб та  соціально вразливих категорій населення також надаються безкоштовно.