09.05.2023 — 16:13

“Все добре, мам”. У Хмельницькому до Дня матері покажуть фільм про матерів загиблих захисників Маріуполя

До Дня матері платформа пам’яті Меморіал запрошує на перегляд документального фільму “Все добре, мам” про трьох жінок, чиї діти загинули, обороняючи Маріуполь.

У Хмельницькому показ відбудеться 12 травня, о 17:00 у Woodmall Cinema за адресою Трудова, 6А, ТРЦ Woodmall, 2й поверх, зал №7. Вхід вільний, за попередньої реєстрації: https://bit.ly/3LXuNLY

“14 травня у світі відзначають День матері. Це свято, коли діти дякують найріднішій людині за подароване життя, любов та ласку. Та через війну в Україні тисячі жінок не почують теплих слів від синів і доньок. Адже їхні діти загинули, захищаючи всіх нас від російських окупантів”, – каже редакторка Меморіалу Світлана Корженко.

Для Зінаїди Гевак, Тетяни Демчук і Галини Ваховської їхні сини-воїни були, в першу чергу, коханими дітьми та найкращими хлопчиками у світі. І лише після цього – героїчними захисниками. Для кожної з них новина про загибель сина – момент, коли серце обпалило пекельним вогнем болю. Вони намагаються жити із цим далі, але це вже зовсім інше життя.

“Щоб виростити успішного сина жінці потрібна особлива суперсила. Цей фільм – про жінок, які її мають. Вони виростили чудових синів та прийняли їхній вибір: стати воїном. І, разом з тим, вони залишились мамами своїх чудових хлопчиків. Вони переживали, дбали і намагались захистити своїх синів. Завжди. І завжди чули у відповідь: “Все добре, мам!”.

У цьому фільмі – три дуже різні і дуже схожі історії. Про воїнів, яким ми зобов’язані тим, що маємо сьогодні. Про хлопців, які дуже дбали про своїх мам навіть у пеклі боїв за Маріуполь. Про надзвичайних жінок, яких російська агресія закинула у безодню пекучого болю втрати. І про ціну майбутнього України. Ціну, пам’ять про яку обов’язково маємо зберегти”, – каже авторка фільму Євгенія Мазур.

Ця стрічка одна з серії документальних фільмів платформи пам’яті Меморіал, які покликані зберегти пам’ять про вбитих у війні. Інші стрічки ви можете переглянути на YouTube-каналі Меморіалу:

  1. Жити, коли забрали твій світ
  2. Остін. Світ догори
  3. Друг Тигр

 “Все добре, мам” можна буде переглянути на YouTube-каналі Меморіалу у неділю, 14-го травня.

Офлайн фільм також покажуть у Чернівцях, Львові та у Дніпрі.