25.05.2023 — 14:19

В області нагородили переможців відео-конкурсу «Хмельниччина має таланти»

Сьогодні на Хмельниччині відбулося урочисте нагородження переможців обласного відео-конкурсу «Хмельниччина має таланти», у якому брали участь вихованці прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Вручила відзнаки обласної військової адміністрації талановитим дітям та їх батькам керівник апарату Хмельницької ОВА Оксана Вжешневська.

За підсумками конкурсу, 16 сімей Хмельниччини, у яких виховуються талановиті і обдаровані діти, отримали звання кращих. Зауважимо, що участь у конкурсі взяли 62 дитини, які проживають у 7 прийомних сім’ях, 2 дитячих будинках сімейного типу та 6 під опікою/піклуванням.

Нагородження відбулося в рамках нещодавнього Міжнародного дня сім’ї та напередодні Міжнародного дня захисту дітей. Варто також додати, що особливість і мета конкурсу полягала у формуванні толерантного ставлення до прийомних родин, дитячих будинків сімейного типу, родин опікунів та усиновлювачів, демонструючи позитивний вплив сімейного виховання на розвиток дитини. Окрім того, така ініціатива популяризує сімейне влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування і дозволяє ближче познайомити усіх небайдужих із життям та побутом прийомних родин.

Кожна родина отримала Подяку обласної військової адміністрації, подарунки, а також смаколики та корисні речі від благодійників, які допомагали в організації конкурсу. Це БО “Захисти Хмельниччину” та народний депутат України Микола Стефанчук.