28.10.2016 — 16:25

На Білогірщині відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО землякові

28 жовтня в селі Хорошів відбулась церемонія відкриття меморіальної дошки загиблому під час проведення антитерористичній операції старшині 8-го окремого полку спеціального призначення Роману Матвійцю.

dsc_1900

Меморіальну дошку встановлено на території Хорошівської загальноосвітньої школи, в якій колись навчався Герой, що віддав своє життя, захищаючи Україну.

На церемонії відкриття були присутні родичі та друзі загиблого, голова райдержадміністрації Роман Муляр, голова районної ради Василь Мельник, Хорошівський сільський голова Валерій Ващук, військовий комісар Білогірського РВК Ігор Новосядлий, односельчани, учні школи, а також товариші по службі.

dsc_1927

«Як і ми всі, Роман найбільше хотів миру, хотів жити в заможні та процвітаючій державі.  Та коли настав вирішальний час для країни, він без вагань пішов на війну і віддав своє життя за мирне життя кожного з нас. Пам’ятаймо його вчинок, нехай він залишиться прикладом мужності та незламності для кожного з нас», – сказав  Роман Муляр.

Нагадаємо, старшина Матвієць загинув виконуючи бойове завдання  23 липня  поблизу  села Новозванівка Попаснянського району Луганської області.

dsc_1955

З почуттям глибокої вдячності за безстрашність та героїзм односельчанина учні школи читали вірші та вшанували його пам’ять хвилиною мовчання.  А представники духовенства на чолі з благочинним Білогірського округу Української православної церкви отцем Олександром Теравським відслужили заупокійну панахиду та освятили меморіальну дошку, до якої присутні при несли квіти та запалені лампадки.

За матеріалами Білогірської райдержадміністрації

dsc_1966dsc_1979