29.05.2023 — 19:04

В ОВА провели нараду щодо національного мультипредметного тесту на Хмельниччині у 2023 році

Сьогодні в ОВА обговорили питання щодо проведення національного мультипредметного тесту (НМТ) у 2023 році на території Хмельницької області. Участь в нараді взяли представники освітянського та безпекового сектору області.

Розпочала засідання директор Департаменту освіти та науки ОВА Дарія Басюк, яка розповіла про досвід проведення такого тестування у 2022 році. За її словами, торік тестування відбувалося вперше, і для потреб абітурієнтів на Хмельниччині було створено 15 тимчасових екзаменаційних центрів (ТЕЦ) на базі закладів загальної середньої освіти в 5 населених пунктах. Цьогоріч, з урахуванням минулорічного досвіду, кількість ТЕЦ було вирішено збільшити до 26.

В ході обговорення учасники доповіли про основні завдання підготовки до проведення НМТ. Зокрема, безпекові заходи під час проведення національного мультипредметного тесту стоять на першому місці. Відтак, у приміщенні екзаменаційному центру або біля нього функціонуватиме укриття цивільного захисту, що може забезпечити одночасне перебування в ньому всіх учасників сесії тестування та працівників ТЕЦ. Також за необхідності в центрах, де проходитимуть тестування діти з особливими потребами буде знаходитися медичний працівник.

Зазначимо, що цьогоріч на Хмельниччині зросла кількість зареєстрованих учасників на проходження НМТ – 10 796 осіб у 2023 році, проти 8345 осіб у 2022 році. Тестування також можна пройти і за кордоном, попередньо зазначивши про це при реєстрації.

Також у 2023 році передбачено проведення додаткової сесії національного мультипредметного тесту.